Výroba sýrů 1 - základy pro všechny sýry

cena: 3800.- Kč

Kurz, který je základem pro výrobu všech sýrů. Tvrdých, polotvrdých, čerstvých, plísňových, tvarohových i tažených. Ať už jsou vyráběny sladkým či kyselým srážením. Sýrů, které jsou ke spotřebě za pár dnů nebo budou zrát několik měsíců. Vše řídí ty správné kroky, kterým když porozumíte, budete schopni dělat všechny sýry, na které si vzpomenete.

Mléko a jeho zpracování má svou historii a své zákonitosti a to je zdrojem informací i pro dnešní výrobu. Budeme-li respektovat, že pracujeme s živými organismy a vytvoříme jim správné podmínky k životu, odměnou nám bude výsledek, který očekáváme. Základních děvět výrobních směrů nám pomůže pochopit, co se při výrobě děje. Budeme se umět rozhodnout, který z nich použít, abychom vyrobili to, co chceme. Každý krok ve výrobě má svou roli. Vše je důležité, od kvality mléka, přes výběr kultury, správné sýření, krájení, volbu formy, dohřívání, solení, až k finální fázi, kterou je zrání a ošetření sýrů během něj. 

To je náplní Výroby sýrů 1. Žádný další kurz už nepotřebujete, pokud budete pozorní, samostatní a vnímaví. A když ne, tak jsou připraveny další kurzy, ve kterých se můžete zdokonalit :-).

v praxi - základní kroky a výrobky potřebné k pochopení technologických postupů ve všech fázích výroby od zaočkování po lisování ... kvalitní tvaroh, jogurt, kefír, čerstvý sýr, polotvrdý lisovaný a nelisovaný, plísňový sýr, čedarování, tažení sýrů a další ...

                Ke kurzu jsou připravena skripta včetně základních receptur. Ta Vás povedou krok za krokem nejen při kurzu, ale i při Vaší další práci doma.

 

VYRÁBÍME SÝRY 11/2013

Tato fotogalerie je prázdná.

Nevíte jestli Jednička pro Vás není málo?

Bezpečně a s jistotou byste měli umět:

 - zvolit správnou mlékárenskou kulturu - vybrat si vhodnou formu - znát teploty pro zaočkování (zrání) mléka - umět určit a zjistit momentální sílu syřidla na mléko, se kterým budete pracovat - umět určit dávku syřidla potřebnou pro výrobu - znát výrobní rozdíly mezi tvrdým, polotvrdým a měkkým sýrem - použít vhodný způsob solení - zvolit vhodné podmínky pro zrání - umět se o sýry postarat v době zrání a umět zrání řídit tak, aby dosáhli očekávaného výsledku -

Jestli tohle umíte, tak možná ano. Ale jestli jen malinko pochybujete, věřte, že se dozvíte spoustu věcí, které nevíte, že nevíte :-) !