Výroba sýrů 1 - základy pro všechny sýry
Kurz, který je základem pro výrobu všech sýrů. Tvrdých, polotvrdých, čerstvých, plísňových, tvarohových i tažených. Ať už jsou vyráběny sladkým či kyselým srážením. Sýrů, které jsou ke spotřebě za pár dnů nebo budou zrát několik měsíců. Vše řídí ty správné...
Praxí navážeme na Výrobu sýrů 1. Vyrobíme sýry, o kterých jste na jedničce mluvili. Co jste se na jedničce dozvěděli, na tomto kurzu uvidíte a zdokonalíte. Znovu probereme technologické návaznosti základních devíti směrů.
Kurz je vždy tématicky rozšířen o Tvrdé a polotvrdé...
Kozích sýrů je mnoho druhů. Mají své zástupce od čerstvých sýrů, přes plísňové chuťovky až k bochníkům.
Rozhodně zboříme mýtus o tom, že z kozího mléka něco nejde. Na druhou stranu budeme respektovat skvělé vlastnosti kozího mléka a řekneme si, co je typické a vhodné z něj...
Máte větší množství mléka? Potřebujete vytvořit zásobu sýrů na období, kdy nebudete dojit? Dělějte sýry, které zrají krátce i dlouho, výroba je snadná, rychlá a vypadají opravdu působivě.
Budeme se zabývat sýry jako je Parmazán, Grana, Ementál, Gouda, Čedar, Manchego, Gruyeré, Cantal, Reblochon,...
Potřebujete se odlišit? Chcete mít nějakou perličku ve Vaší nabídce? Tady je Vaše příležitost!
Právě na tomto kurzu je prostor pro spousty variant. Rozmanitost chutí, vůní, tvarů a barev Vás odliší a dodají Vašim sýrům výjímečnost. Ať kozí, kravské či ovčí všechny chutnají skvěle!
Kurz pro...
Speciál zaměřený na rozsáhlý obor tažených sýrů. Skoro každá země, která má sýrařskou tradici, má ve svém výběru často i několik sýrů tohoto druhu. Jejich výroba není složitá, mají široké využití a jsou velmi oblíbené a chutné. Tento kurz vznikl právě proto, aby i Vám umožnil obohatit Vaši...
Domácích výrobců sýrů přibývá. Chuť tvořit něco svého a kvalitního je přivedla až k tomuto oboru. Tento trend je patrný nejen v Čechách. I Francie, země s hlubokou sýrařskou tradicí, jde touto cestou. Francouzský dodavatel profi mlékárenských kultur, pan Coquard, připravil úspěšnou řadu kultur pro...
Tento kurz se koná jednou ročně, obvykle na závěr sezóny, před prázdninami. Poprvé byl odzkoušen v roce 2012 a byl velmi úspěšný. Jedná se o průřez všemi našimi kurzy, tzn. souhrn kompletních znalostí, které jsme schopni Vám nabídnout.
Začínáme kurzem Výroba sýrů, následují vybrané...
VIP kurzy - Kurzy na vybraná témata :-).
Aktuálně: Chuť Skandinávie - 23.,24.11.2019
Zaměřeno na Anglii a Irsko - 3/2018
Zrání, ošetřování sýrů a Italské sýry - 11/2017
Francouzské plísňové sýry a Výroba mýdel 11/2016