Máte větší množství mléka? Potřebujete vytvořit zásobu sýrů na období, kdy nebudete dojit? Dělějte sýry, které zrají krátce i dlouho, výroba je snadná, rychlá a vypadají opravdu působivě.
Budeme se zabývat sýry jako je Parmazán, Grana, Ementál, Gouda, Čedar, Manchego, Gruyeré, Cantal, Reblochon, Saint Nectaire, Beaufort, Abondance a další. Lisované v klasických formách i manžetových.
Kurz pro pokročilé, kteří už mají základní znalosti o výrobě sýrů. Vhodné pro zpracovatele ovčího, kravského i kozího mléka. Při spojení s kurzem Výroba sýrů 1 získáte dotatek znalostí pro úspěšné zvládnutí tohoto tématu.
Co se dozvíte?
Součástí kurzu jsou tištěné materiály sestavené lektorem, týkající se technologie výroby a doplněné o receptury.